Dicle Üniversitesi Canlı Yayın Stüdyosu

Dicle Üniversitesi Canlı Yayın Stüdyosu


Dicle üniversitesini konferans salonunu çok kullanışlı, harika bir canlı yayın stüdyosuna çevirdik.


Son zamanlarda Üniversiteler öğrencileri ile yaptığı etkinlikleri Hem yayınlamak hem de kayıt altına almak istiyorlar. Özellikle de öğrencilerin istifadesine tekrar sunulacak eğitim ve seminerleri kayıt altına alarak gerektiği zaman tekrar paylaşıma açmak istiyorlar. 


 

 
 

Bu tür projelerde en önemli konu teknolojinin uzun vadeli kullanılabilir olması, kolay kullanılabilmesi, özellikle öğrenciler kullanacağı için ve canlı yayınları istedikleri gibi sosyal medyaya paylaşıp kayıt altına alabilmeleri, ayrıca üniversiteye ve vizyonuna uygun teknolojilerin kullanılması ve görselliği de çok önem arz etmektedir.

 

Canlı Yayın Stüdyosu Teknolojileri


Biz Dicle Üniversitesi projesinde konferans salonu günümüze uygun teknolojiler ile canlı yayın stüdyosuna çevirdik. Özellikle 4x2 lik Led Videowall kurulumunu gerçekleştirdikten sonra tavan ışıkları ile salonun aydınlatmasını gerçekleştirdik. Kameraları konumlandırarak yayın noktalarını uygun şekilde hazırladık. 


Yeni teknolojiler kullandığımız bu projede bilgisayardan çıkışı vMix yazılımı verdik.


Canlı yayın stüdyosunun kurulumunu gerçekleştirdiğimiz konferans salonu, öğrencilerin aktif olarak kullanabilecekleri, pratik yapabilecekleri, hazırladıkları programları söyleşileri internet üzerinden canlı yayın yapabilecekleri bir teknolojiye kavuştu. Kurulan teknoloji, görselliği ile büyük beğeni topladı. 4x2 led video Wall un rejiden yönetilebilmesi, teknoloji kullanımının kolaylığı, ışıkların stüdyo ile uygun çalışması ve elektrik altyapısının, elektrik konstrüksiyonunun kullanıcılar için kolaylık sağlaması bu projede çok önem arz ediyordu 

 
 
 
 

Bu proje ile artık İletişim Fakültesi öğrencileri kolay bir şekilde içeriklerini hazırlayacak canlı yayınlar yapabilecek bu yayınlarını kayıt altına alabilecek ve istedikleri platformda tüm takipçileriyle rahatlıkla paylaşabilecekler


Sizler de kurumunuzda bu tür projeler yapmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir proje birimimizle görüşüp destek alabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.